Kortfilmkveld med innledere!

liker stilen01 1080x465

Kortfilmen er kraftig undervurdert. Variasjonen i form, stil og tematikk er enorm, og i tillegg til å ha stor egenverdi er kortfilmen selve grunnfjellet, grobunnen, underskogen for resten av filmbransjen. Vi kan tilby en kortfilmkveld med Kalle Løchen, kortfilmentusiast og kortfilmekspert! (ta kontakt med oss for finansiering).

De fleste filmskapere begynner med kortfilm, og lager ofte spennende og utforskende filmer som har stor publikumsappell. Her er fem grunner til å vise kortfilm:

  1. Kortfilm rocker!
  2. Kortfilm er morsomt!
  3. Kortfilm lar deg bli kjent med nye filmtalenter!
  4. Kortfilm skaper diskusjon!
  5. Og kortfilm er veldig billig å vise.

De fleste filmene finnes både på DCP og DVD/Bluray. Og de er billige. Norske kortfilmer er gratis uansett format – utenlandske filmer kan leies til NFK-pris tilsvarende én langfilm. Vi kan tilby pakker med de beste kortfilmene fra hvert år. Og en innleder! (Ta kontakt med oss for betaling av innleder)

kalle løchen
Foto: Oda Bhar

 

 

Programforslag: Kortfilmkveld med Kalle Løchen! Kalle er en kunnskapsrik filmformidler som har fulgt norsk kortfilm i en årrekke, som filmkonsulent og ordstyrer på Kortfilmfestivalen. Tidligere redaktør av Film & Kino. Han kan sette sammen et program, komme og snakke om filmene – eller om kortfilm generelt. Ta kontakt med NFK for bestilling.

 

De beste kortfilmene fra hvert år

Filmklubbforbundet har en rekke enkeltfilmer og samlinger i sin katalog. Hvert år plukker vi de beste kortfilmene fra Kortfilmfestivalen i Grimstad i egne helaftens programpakker. Men det går også an å lage en best-of-kveld og plukke fritt fra våre samlinger.

Usikker hvor du skal starte? Skaff deg en innleder, som kan geleide det gjennom kvelden, fortelle litt om hver filmskaper, og gi morsomme og fine anekdoter!

Her er de siste pakkene fra Kortfilmfestivalen i Grimstad (katalogen går tilbake til 2012):

Programforslag: Regissørbesøk! Vi har også pakker med filmer fra spennende folk som Trygve Luktvasslimo og Ellen Lande i katalogen og kan formidle kontakt til regissørene.

Høydepunkter fra norsk kortfilmhistorie

Ta en tur i norsk kortfilmhistorie med denne samlingen: (supplert med Morten Skalleruds Året gjennom Børfjord): Zs utvalgte kortfilmer gjennom 25 år (DVD)

jan erik holst web i 210 pxProgramforslag: Kortfilmkveld med Jan Erik Holst! Jan Erik Holst er en nestor i norsk film, tidligere direktør i Norsk filminstitutt og mangeårig filmformidler. Jan Erik kan også innlede til visninger og snakke om norsk kortfilmhistorie. Ta kontakt med oss i NFK for bestilling!