Arranger aktiviteter

dansforlivet

Visninger og det lille ekstra! 

Hvordan kan du gjøre det enkelt og spennende for barn å delta i filmklubben, som publikum og kanskje også i selve driften? Filmklubbvisninger for barn bør skille seg ut fra vanlige kinovisninger. Dette innebærer blant annet bruk av medlemskort, merker og programhefte. Men det er lett å skape god stemning, for eksempel med strategisk bruk av puter, tegnebord og litt musikk i forkant av visningene. De litt større barna kan være med og selge billetter, popcorn, boller og saft – og kanskje til og med holde innledninger.

En av de tydeligste kjennetegnene på en filmklubb, sammenliknet med vanlig kino, er at en innleder presenterer filmene for publikum. Innledningen bør tilpasses barnas alder, og husk på at små barn ikke orker så mye prat. Som innleder kan du ønske velkommen, fortelle litt om hva som står på programmet, litt om filmen og hvor den kommer fra, osv.

Aktiviteter rundt filmen

Hvis dere vil ta aktiviteten i barnefilmklubben et hakk videre, kan dere arrangere kurs og filmverksteder, eller andre aktiviteter i forbindelse med visningene.

Filmklubbforbundet gir økonomisk støtte og veiledning til å arrangere filmverksteder for barn. Det er også fullt mulig å få tilskudd fra andre instanser, og få låne egnede lokaler fra skolefritidsordninger, biblioteker og lignende institusjoner. Barnefilmklubben kan dessuten søke støtte fra Frifond til aktiviteter utenfor visningene.

I menyen til venstre finner du informasjon om kurstilbud du kan bestille gjennom oss i NFK: animasjonsverksted, stumfilmvisning med musikk, og slapstickkurs.

Selvsagt kan filmklubben også finne egne foredragsholdere eller lage sine egne kurs. Å få til det lille ekstra rundt en vanlig filmkveld i klubben er ikke alltid så vanskelig. Skal dere vise Robin Hood? Hva med å invitere den lokale bueskytterklubben og la (de eldste) barna prøve litt selv? Etter Sigurd Dragedreper kan barna få prøve ridderkostymer og lage egne kongekroner. Eller hva med å lage en kort danseoppvisning etter visning av den nydelige dokumentarfilmen Dans med livet? 

Bli inspirert av andre klubber!

Vi oppfordrer styremedlemmer i filmklubber til å bli med i vår Facebook-gruppe Filmklubber i Norge – NFK. Der kan du:

– Utveksle ideer, bilder og program.

– Fortelle om erfaringer med ulike arrangementer og tiltak.

– Fortelle om hvilke filmer som har fungert for dere.

– Fortelle hva dere gjør for å få oppmerksomhet i medier og blant mulige filmklubbmedlemmer.

– Utveksle forslag til importsamarbeid og andre ting dere ønsker å kommunisere til de øvrige klubbene.