Bli med i en festival-jury

Juryarbeid

Norsk filmklubbforbund er medlem av International Federation of Film Societies (FICC). Dette gir styremedlemmer i norske filmklubber muligheten til å søke om å få være med i FICC-juryer ved filmfestivaler over hele verden.

Filmklubbforbundet sender ut nyhetsbrev med informasjon om festivalen og påmeldingsskjema. Om du ønsker å motta nyhetsbrevet, kan du gjøre det her. (Nyhetsbrevet er for styremedlemmer i filmklubber, og med det kommer også annen viktig info fra Filmklubbforbundet.)

Les om filmer som har vunnet FICC-prisen «Don Quijote»

Festivaler hvor vi leter etter jurymedlemmer
Her vil vi informere om festival-juryer hvor vi leter etter deltagere. Vi vil også informere om hvem som blir trukket ut. (De som blir valgt blir også kontaktet direkte.)

Avanca Film Festival, Portugal, 24-28. juli. Frist 24.05

Hvem får være med i en jury?

Nominasjoner fra norske filmklubber blir behandlet på lik linje som nominasjoner fra andre filmklubbforbund som er medlem av FICC. Er det kandidater fra land som ikke har vært representert i en jury tidligere, får de førsteprioritet. Utover det ser vi på hvilke land som var representert sist i den aktuelle juryen, og forsøker å få til variasjon i representasjonen blant medlemmene av FICC.

Det er veldig bra respons fra norske kandidater, og det fører til at vi ofte er representert i juryer, så fortsett å nominere dere!

Charlotte Kristiansen var Tromsø filmklubbs representant i FICC-juryen til TIFF i januar 2020 sammen med Martin Urban fra Tyskland og Elżbieta Piotrowicz fra Polen (bilde).

Festivaler med FICC-jury

Nepal International Film Festival, Kathmandu, Nepal

Krakow Film Festival, Polen.

Avanca, Avanca, Portugal.

MDOC,Melgaço, Portugal.

L`Alternativa, Barcelona, Spania.

Etiuda & Anima, Krakow, Polen.

Caminhos Film Festival, Coimbra, Portugal.

Festival Internacional del nuevo cine latinoamericano,Havanna, Cuba.

Tromsø internasjonale filmfestival, (Tromsø filmklubb og Tromsø barnefilmklubb bytter på å stille med kandidat til denne).

Hvordan er det å sitte i en jury?

Rapport fra det polske jurymedlemmet av FICC-juryen på Tromsø internasjonale filmfestival 2020.

Filmfestivalen i Locarno 2016 (ikke aktiv jury)

Fra Martin Urbans rapport om sitt opphold i Tromsø, januar 2020:

 «Rays of light emerging from a projector in our back reflected from a silver screen infront of us will be the only source of light during our jury duties».

 «I won’t forget Norwegian hospitality and take with me memorable moments and new friends. As the plane is quickly ascending over the clouds I am greeted back by the sun for the first time in seven days».